Wilt u duidelijkheid over het proces inzake de facturering van de kosten die worden berekend voor het innen van uw nalatige debiteuren? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Bij Vogelaar & Van Rooij Advocaten kunt u rekenen op heldere communicatie, een transparant factureringssysteem, lage kosten en korte termijnen. Hieronder zetten wij in het kort de voorwaarden en tarieven uiteen. Het voordeel boven een incassokantoor is dat wij direct de procedure kunnen voeren bij de rechtbank. Dit scheelt u weer aanzienlijke kosten.

Niet betwiste vordering
Bij een niet betwiste vordering of een vordering waarbij redelijkerwijs niets te betwisten valt worden de volgende percentages van het geïncasseerde bedrag als honorarium (excl. 6% kantoorkosten en excl. BTW) in rekening gebracht:

  • ≤ € 1.000,- wordt 20% in rekening gebracht;
  • € 1.001,- t/m € 2.000,- wordt 15% in rekening gebracht; 
  • € 2001,- t/m € 100.000,- wordt 10% in rekening gebracht;
  • ≥ € 101.000,- wordt 5% in rekening gebracht.

Betwiste vordering
Wanneer blijkt dat de debiteur een serieus juridisch verweer zal voeren (bijvoorbeeld: wanprestatie) en er na de dagvaarding dus een conclusie van antwoord van de debiteur volgt, zal er een uurtarief in rekening worden gebracht, te rekenen vanaf de aanvang van de zaak (met een maximum van 3 uur).

Advocaten:
Willeke van Rooij
Lise Proenings

Website door Buro TARGET